fredag 11. november 2011

Verdens beste kveiteoppskrift Lavkarbo

Dette er det beste jeg vet, og det var det før jeg begynte på lavkarbo også. Denne oppskriften fikk jeg av en venninne.  Heldigvis er det bare erterne som har litt høyere karbohydratinnhold enn det andre, og litt ertepure skader vel ikke=)3

Oppskrift til 2 pers

ca en-to skinn og benfrie kveitefileter pr pers
Bacon i terninger, dette etter ønske, bruker masse for det er såå godt.

Ertepurè:
300g selskapserter (blir ikke i nærheten like godt med andre erter)
80g smør

Himmelsk soyasmør saus:
2ss soyasaus
1ss rødvinseddik
4ss tomatterninger av perletomater( deler en tomat i 4)
2ss sjalottløk
2ss gressløk
1dl brunet smør

1.Legg filetene på et fat, trykk forsiktig med et kjøkkenpapir for å få av litt fuktighet. Dryss litt salt og pepper over.

2.Begynn å brun smøret. Pass godt på, det blir fort svidd. La det småkoke i noen minutter før du tilsetter eddiken og soyasausen. Nå vil det bli en spesiell men god lukt på kjøkkenet=) La dette koke i noen minutter. Så tilsetter du tomatene og løken. Så lar du det putre og smakssette seg mens du lager resten av herligheten.

3.Kok erterne. De skal være myke. Jeg sjekker dette ved å ta opp en ert med gaffel og presse den lett. Er den ferdig så tilsetter du smeltet smør og blander dette med en stavmixer til dette er en purè. Sett pureen på plata igjen på svak varme så den er god og varm til servering.

4.Brun smør i en stekepanne. Brun baconterningene. Legg disse til side på et fat, så steker du kveitefilètene i den deilige blandingen av bacon og smør. Filetene skal gjennomstekes, dette ser du ann etter tykkelsen på fisken. Pass på å ikke oversteke den, for da blir den tørr. Håper dere får like stor glede av denne retten som meg=) Bon Appetit:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar