lørdag 12. november 2011

Luftig Lavkarbo Ostesuffle

Jeg elsker ostesuffle, og når jeg gikk over til lavkarbo var det en lettelse å kunne ta med med ostesuffleen. Ostesuffle er enkelt og godt og her ka man variere med hvilke oster og krydder man har i. Jeg syns den er best med bare skinke og ost. Denne er til to storspiste voksne.

 Ingredienser:
6 eggehviter
6 eggeplommer
1ss smør (her kan du bruke mer hvis det ønskes)
1 pk philadelphia
3dl fløte/h-melk
3 dl revet ost (her kan du ha blanding av cheddar, jarlsberg og norvegia, eller bare vanlig ost)
200g smårettskinke

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180grader.

Visp eggehvitene til du kan løfte bollen oppned uten at noe faller. Smelt smøret i en kasserolle.Bland philadelpiaen i og rør den ut på ca 5 av 6 i varme, dette skal bli en sammenhengene tykk krem. Deretter har du fløten i, dette rører du gradvis inn i blandingen med visp. La det koke opp så tar du kasserollen av plata. Vent et par min, så rører du eggeplommene inn i røra. Ha deretter revet ost og skinke i røra. Rør godt sammen.

Når har du to boller som skal bli en. Her skal du helle osterøren i de piskede eggehvitene. Her må du være forsiktig når du rører sammen, for vi vil ha den så luftig som mulig.

Sett ostesuffleen i ovnen på nest nederste rad i ca 50min(avhenger av ovn). Jeg må ha et bakepapir over ostesuffleen under hele steketiden fordi ovenen min har for kraftig overvarme. Håper det smaker=)

4 kommentarer:

  1. Lagde denne og den var veldig god, brukte norvegia og blåmuggost samt bacon jeg. Droppe skinken. Anbefales på det sterkeste!

    SvarSlett