Her er en oppskrift på klassisk ostekake, som er kjempe god=)
Ingredienser:
Bunn:
150gram malte peanøtter
100 gram smeltet smør
5ss splenda
1/2 ts vaniljepulver
Fyll:
2 dl vann
6 gelatinplater
5ss bringebærsaft uten sukker
1 kartong kremfløte
1 beger rømme
1 pk philadelphia
6ss splenda
1 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
1.Sett ovnen på 200 grader.
Bland peanøttene med splenda og vanilje og rør inn smøret. Trykk dette ned i en bakepapirkledt springform på ca 20 cm. Stek dette i 5-10 min.
2.Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann til de mykner. Kok opp 2 dl vann i en kasserolle. Ha oppi gelatinen og saften og rør godt. Kan gjerne ha litt splenda oppi. La dette avkjøles i kjøleskap i ca 15min.
3. Pisk fløten i en bolle. Ha philadelphiaen i en bolle og rør den ut. ha i halvparten av rømmen, rør det klumpfritt før du tilsetter resten. Ha i splenda og vaniljepulver i osteblandingen og rør godt. Deretter blander du osteblandingen i kremen. Rør deretter den avkjølte gelatinblandingen i røra.
Hell i formen over den avkjølte kakebunnen og avkjøles i kjøleskap i minst 4 timer. Pynt gjerne med kiwi og jordbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar