fredag 11. november 2011

Lavkarbo pai med blåmuggost og brokkoli

Dette er en veldig god pai hvis man er glad i blåmuggost=) Denne oppskriften fant jeg i kokeboka Lavkarbo fra Ulrikka Davidson

Paideig:
2 dl soyamel
1dl kruskakli
100g smør

Paifyll:
1 hel brokkoli
1 rødløk
150g blåmuggost
3 egg
2 dl kremfløte
1 dl helmelk
2 dl revet ost
1/2 ts salt
1 krm svart pepper

Varm opp ovnen til 200 grader. Bland ingrediensene til deigen. Prøv å arbeide den sammen så raskt som mulig. Jeg bruker å blande det sammen med en håndvisp for kaldt meierismør er så hardt at det vil ta så lang tid. Det hjelper å dele opp smøret i terninger. Klem den ut i en paiform. Prikk skallet med en gaffel. Forhåndstek bunnen i ca 10min.

Del opp brokkolien. Bukett og bukett. Jeg tar bort selve "rota" og deler bitene opp i ca 2cm*2cm. Finhakk løken. Fordel brokkoli, løk og "smuldret" blåmuggost i det forhåndstekte paiskallet. Visp sammen egg, fløte, melk, revet ost, salt og pepper i en bolle og hell det over paien. Paien stekes i ovnen i ca 20-25min=) Håper det smaker=)

1 kommentar:

  1. Hei, er det meningen at deigen skal bli veldig våt? Jeg måtte bruke 4 dl kruskakli for at den ikke skulle dryppe. Eventuelt må man redusere på soyamelken men det var for sent i mitt tilfelle =)

    SvarSlett