søndag 13. november 2011

Lavkarbo middag: Fløtegratinert blomkål med bacon

Dette er en veldig lett og knallgod lavkarbo middagsrett som vi har ofte. Oppskriften er beregnet på 2 personer.



Ingredienser:

1 ss meierismør eller annet smør (ikke margarin)
1 blomkålhode, fjern stilken og del opp i biter på ca 2x2cm
1 løk i halvringer
2-3dl fløte
2 store ss philadelphia
1 ss creme fraiche
3dl revet hvitost av ønske
oppskåret bacon i små biter
salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200grader.

Varm en stekepanne og brun smøret. Ha i blomkålen og løken og stek den til den "svetter", den skal ikke bli brunet. Tilsett så fløten og la det koke i et par minutter. Ha så i philadelpiaen og rør den inn. Jeg klemmer den med stekespaden så smelter den raskt inn i sausen. Ha i creme fraiche hvis du ønsker det. La det koke i et minutt eller to før du tar stekepannen av platen og tilsetter halvparten av osten. (Den kan godt spises slik, men den er også veldig god gratinert).

Så heller du retten i en ildfast form, har resten av osten oppå retten. Ha baconet oppå osten(den trenger ikke forhåndsstekes, blir stekt godt i ovnen). Sett retten i ovnen i ca 20 min, dette avhenger av ovnstyrken, men den er ferdig når baconet er stekt.

(Vi stekte den litt for lenge på dette bildet, men den var supergod uansett)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar