Dette er en veldig lett og knallgod lavkarbo middagsrett som vi har ofte. Oppskriften er beregnet på 2 personer.
Ingredienser:
1 ss meierismør eller annet smør (ikke margarin)
1 blomkålhode, fjern stilken og del opp i biter på ca 2x2cm
1 løk i halvringer
2-3dl fløte
2 store ss philadelphia
1 ss creme fraiche
3dl revet hvitost av ønske
oppskåret bacon i små biter
salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200grader.
Varm en stekepanne og brun smøret. Ha i blomkålen og løken og stek den til den "svetter", den skal ikke bli brunet. Tilsett så fløten og la det koke i et par minutter. Ha så i philadelpiaen og rør den inn. Jeg klemmer den med stekespaden så smelter den raskt inn i sausen. Ha i creme fraiche hvis du ønsker det. La det koke i et minutt eller to før du tar stekepannen av platen og tilsetter halvparten av osten. (Den kan godt spises slik, men den er også veldig god gratinert).
Så heller du retten i en ildfast form, har resten av osten oppå retten. Ha baconet oppå osten(den trenger ikke forhåndsstekes, blir stekt godt i ovnen). Sett retten i ovnen i ca 20 min, dette avhenger av ovnstyrken, men den er ferdig når baconet er stekt.
(Vi stekte den litt for lenge på dette bildet, men den var supergod uansett)
Jeg ønsker å dele mine materfaringer med lavkarbooppskrifter. Jeg er veldig glad i å lage mat, og eksprimenterer ofte med nye oppskrifter for å finne noe nytt. Jeg blir veldig lei av å ha det samme en dag i uka hver uke. Jeg leser masse matblogger for å finne oppskrifter når jeg vil finne noe nytt, men etter en stund begrenser det seg så jeg prøver å finne på noe selv. Noen oppskrifter har jeg funnet i bøker eller på nett og noe er mine egne "oppfinnelser"=)
søndag 13. november 2011
Lavkarbo middag: Fløtegratinert blomkål med bacon
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar