søndag 13. november 2011

Ribbe med fløtesurrede grønnsaker

Ribbe er knallgodt og supert til lavkarbo



Ingredienser ribbe( til 5 personer ca):

2kg ferdigkrydret tynnribbe (kan krydres selv med salt og pepper, la ligge i kjøleskapet i 4dager)
Ca 2-3dl kokende vann
8fedd hvitløk
litt olivenolje (kan sløyfes)

Sett ovnen på 200grader. Rut opp svoren på ribben i små firkanter og gnu inn ribba med olivenolje. Jo mindre ruter i svoren jo mer sprø blir svoren. Legg ribba med svorsiden ned i en ildfast form. Hell det kokende vannet i formen rundt ribba, ha i hvitløken i vannet rundt og dekk til med aliminiumsfolie. La dette steke i ca 30min.

Ta ut formen og ta av aliminiumsfolien. Snu ribba slik at svorsiden er opp og stek ribba i ytterligere 1,5timer på 180grader. Iløpet av steketiden kan du åpne ovnen og helle litt av kraften over ribba for å få bedre svor og ytterligere bedre smak på ribba. Pass på at det alltid er veske rundt så ikke ribba tørker ut.

La ribba avkjøles mens du lager de fløtesurrede grønnsakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar