tirsdag 22. november 2011

Hvit fisk med to grønnsaksblandinger og sweet chilisaus

Dette er kjempegodt=) Fikk inspirasjon fra en restaurant da vi var på reise. Det skal være kveite og laks, men vi hadde bare brosme da jeg laget dette.

Ingredienser 2 pors:

400 gram fisk

Grønnsaksblanding 1:
50gram smør
2 ss soyasaus
1 løk i tynne halvringer
1 paprika i tynne skiver
små brokkolibuketter av en halv bunt

Grønnsaksblanding 2:
1ts smør
1/2 purreløk hakket
1/2 paprika i tynne skiver
1,5-2 dl fløte

sweet chilisaus etter ønske


Slik gjør du:
Skjær opp alle grønnsakene og legg fisken på et fat. Trykk lett med et kjøkkenpapir for å få ut litt overflødig fuktighet av fisken. Salte og pepre. Varm en stekepanne med litt smør til smøret er brunet. Stek så filetene til de er ferdige, legg de så på et fat.

Ha i 50 g smør i panna og la det brunes før du har i soyasaus. Ha så i ingrediensene til grønnsaksblanding 1 og la de surre seg mens du setter på en liten kasserolle ved siden av.

Smelt smøret i blanding nr 2 i kasserollen. ha i grønnsakene, la de surre seg i ett minutt til du har i fløten, så koser dette seg på middels varme mens du rører i den andre grønnsaksblandingen.

Når grønnsaksblanding nr 1 er myk og brun etter smør og soyasaus anretter du dette først på et fat. Legg så grønnsaksblanding nr 2 ved siden. Så legger du fiskefiletene på toppen. Ha gjerne litt presset sitron over fisken før den serveres. God middag=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar