Denne er mye mer smakfull en poseversjonen av tomatsuppe.
Ingredienser:
1 fint hakket løk
2 båter hakket hvitløk
olivenolje
500 g modne tomater
2 terninger grønnsaksbuljong
5 dl vann
1 dl kremfløte
salt og pepper.
2 stk kokte egg i båter (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Fjern skinnet fra tomatene ved å skjære et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann i to minutter. Riv så av skinnet.
Varm oljen i en stekepanne og ha i hvitløk og løk. Mens du venter på at løken skal bli blank skjærer du opp tomatene i terninger og har dem i en gryte sammen med buljongterningene. Ha i løken sammen med tomatene. Ha i vann og fløte og smak med salt og pepper. La dette koke i ca 5 min. Bruk en stavmikser for å få suppen silkemyk. Ha gjerne ostecrisp ved siden av suppen.
Oppskriften er inspirert fra Frukt.no:
http://www.frukt.no/kokeboka/supper/hjemmelaget-tomatsuppe/
Jeg ønsker å dele mine materfaringer med lavkarbooppskrifter. Jeg er veldig glad i å lage mat, og eksprimenterer ofte med nye oppskrifter for å finne noe nytt. Jeg blir veldig lei av å ha det samme en dag i uka hver uke. Jeg leser masse matblogger for å finne oppskrifter når jeg vil finne noe nytt, men etter en stund begrenser det seg så jeg prøver å finne på noe selv. Noen oppskrifter har jeg funnet i bøker eller på nett og noe er mine egne "oppfinnelser"=)
torsdag 5. januar 2012
Hjemmelaget smakfull tomatsuppe
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar