Denne er kjempegod=)) Her er bildet før den er satt i ovnen.
Ingredienser ca 3-4 pors:
1 squash
400g kjøttdeig
3 dl kremfløte
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 glass tomatpure
sopp(kan sløyfes)
2 ss oregano
1ss basilikum
masse ost
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200grader. Skyll squashen under kaldt vann, tørk den så skjær den i skiver på langs med ostehøvel. Legg dem på et fat og strø salt over for å få ut fuktigheten. La dem ligge mens du steker kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er nesten ferdigstekt tilsetter du finhakket hvitløk, løk i halvringer og evt. sopp. La dette steke til løken er myk.
Så har du i fløten og rører inn tomatpureen. La dette koke i et par minutter for du har i urtene. Jeg syns det er godt å ha litt revet parmesan i kjøttsausen.
Ta denne av platen, mens du tørker av squashskivene med et kjøkkenpapir for å få bort fuktigheten.
Legg så lagvis med squash og kjøttdeig. Begynn med squash.
Ha så over rikelig med ost. Stek den så i ovnen i ca 30min.Jeg bruker å legge et bakepapir over mens jeg steker den i ovnen for vår ovn har veldig sterk overvarme. Jeg tar av bakepapiret de siste 5 minuttene av steketiden. Jeg avkjøler den også i ca 30 min før vi spiser=) Serveres med en frisk salat=)
Får du rester er dette ypperlig å ha med seg til lunch dagen etterpå=)
Jeg ønsker å dele mine materfaringer med lavkarbooppskrifter. Jeg er veldig glad i å lage mat, og eksprimenterer ofte med nye oppskrifter for å finne noe nytt. Jeg blir veldig lei av å ha det samme en dag i uka hver uke. Jeg leser masse matblogger for å finne oppskrifter når jeg vil finne noe nytt, men etter en stund begrenser det seg så jeg prøver å finne på noe selv. Noen oppskrifter har jeg funnet i bøker eller på nett og noe er mine egne "oppfinnelser"=)
tirsdag 22. november 2011
Lavkarbo lasagne med squash
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar