torsdag 5. januar 2012

Kyllinglår i fløtesaus

Dette er kjempegodt!

Ingredienser 2 pers:

4 rå kyllinglår tinet
smør
salt og pepper
2 fedd hvitløk
1 hermetisk boks med sopp
2 cm chili på tube eller sambal oelek
150 g bacon i strimler
1 dl sherry
3 dl kremfløte
1 brokkolihode

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Varm en stekepanne og ha i smør til det er brunet. Salt og pepre lårene og brun dem fint i stekepannen. Legg så lårene i en ildfast form. Ha i baconet, soppen og hvitløken i samme stekepanna. Stek til baconet er sprøtt og soppen er brunet. Tilsett så sherry og fløte og smak til med salt og pepper. Kok dette opp før du heller det over kyllinglårene i formen.

Sett i ovnen med aliminiumsfolie i 20 min. Ta så av aliminiumsfolien og stek i ytterligere 20 minutter.
Serveres med kokt brokkoli.

Oppskriften er inspirert fra Matprat:
http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/ovnsbakte-kyllinglar-med-estragon-og-sopp/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar